Zelenskiy, Moskova’daki terör saldırısına tepki gösterdi: Bu değersiz Putin bir gün sessiz kaldı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Zelenskiy, Moskova'daki terör saldırısına tepki gösterdi: Bu değersiz Putin bir gün sessiz kaldı:

Putin’in ülkesindeki terör saldırısı sonrasındaki gün boyunca Rus vatandaşlarıyla uğraşmak yerine bu konuda Ukrayna’yı nasıl suçlayacağını düşündüğünü kaydetti.

Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy, Moskova’daki Crocus Belediye Binası konser salonunda düzenlenen terör saldırısına tepki göstererek “Dün Moskova’da yaşananlar sonrasında tabii ki hem Putin hem de diğer pislikler sadece başkasını suçlamaya çalışıyor. Hep aynı yöntemleri kullanıyorlar. Bu geçmişte de oldu. Evler havaya uçtu, silahlı saldırılar ve patlamalar oldu. Ve onlar, her zaman başkalarını suçladı.” dedi.

Cumhurbaşkanı, Rusların Ukrayna’ya gelerek şehirleri yaktıklarını ve bu durumda bile Ukrayna’yı suçlamaya çalıştıklarını kaydederek “Halkımıza işkence ve tecavüz ediyorlar ve suçlanıyorlar. Yüzbinlerce teröristi buraya, Ukrayna topraklarına sürdüler, bize karşı savaşıyorlar ve ülkelerinin içinde ne olduğu umurlarında değil. Bütün bunlar dün oldu ve bu da oldu. Değersiz Putin, Rusya vatandaşlarıyla ilgilenmek, onlara hitap etmek yerine, bir gün boyunca sessiz kaldı ve bu konuyu Ukrayna’ya nasıl getireceğini düşündü. Her şey aslında tamamen öngörülebilir.” dedi.

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

Zelenskiy, şu anda Ukrayna topraklarında öldürülen yüz binlerce Rus’un herhangi bir teröristi durdurmaya kesinlikle yeterli olacağını belirterek, “Ve eğer Ruslar çiğdemlerde sessizce ölmeye ve özel servislerine hiçbir soru sormamaya hazırsa, o zaman Putin bu durumu kendi kişisel gücünün yararına çevirmeye çalışacaktır” diye inandığını ekledi.

Teröristlerin her zaman kaybetmesi gerektiğini ve teröre karşı ülkesinikoruyan ve savaşan herkese teşekkür eden Zelenskiy sözlerini şöyle tamamladı: “Ve insanları gözden çıkarılabilir biri olarak görenlerden kendimizi korumak için tüm dünyaya sahibiz.”

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com