Zelenskiy iftara katılarak Ukraynalı müslüman askerlere nişanlarını verdi

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Fotoğraf: president.gov.ua

Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy, Ukrayna Müslüman toplumunun temsilcileriyle düzenlenen iftara katıldı ve Ukraynalı müslüman askerlere nişanlarını verdi.

Zelenskiy, iftar programında yaptığı konuşmada “Geçen yıl, kutsal Ramazan’ı birlikte kutlamak için yeni bir gelenek başlattık: hem devletimizin siyasi liderliği, hem askeri komutanlık, hem Ukraynalı müslüman topluluğumuzun temsilcileri, hem de Kırım Tatar Halkı Meclisi ve diplomatik temsilciler. Birlik her zaman önemlidir. Savaş ve kötülüğün darbeleri hayatın gölgesinde kaldığında birlik işte o kadar önemlidir” dedi.

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

Bu yıl Ramazan’ın başladığı 11 Mart’tan bu yana, tüm Ukraynalılar ve Ukraynalı müslüman toplumu için Rus terörünün yaşanmadığı tek bir sakin ve güvenli gün yaşanmadığını belirten Zelenskiy “Putin için kutsal ve değerli hiçbir şey yok; kimin acı çekmesine neden olduğu ve hangi inancı yok ettiği umrunda değil, çünkü kendisi yalnızca şiddete inanıyor. Ve mutlaka kaybetmesi gerekiyor. Bu Ramazan ayı hepimize, milletimize, devletimize hayırlı olsun olsun. Birliğimiz daim olsun. Hayırlı Ramazanlar!” dedi.

Devlet başkanı, orada bulunan, savaşan, Ukrayna için çalışan, devlete yardım eden ve kötülüğe boyun eğmeyen herkese şükranlarını sunarak “Ukrayna Savunma ve Güvenlik Güçleri’nin bir parçası olarak devletimizi ve özgürlüğümüzü koruyan müslüman askerleri kutlamak istiyorum. Her bir askerimize cesaretlerinden dolayı teşekkür ederiz. Tüm topraklarımızın ve Kırım’ımızın kurtuluşunu yaklaştıran herkese” dedi.

Halen Ukrayna’nın egemenliğini ve toprak bütünlüğünü korumada cesaret ve özveri gösteren müslüman izcilere, topçulara, makineli tüfekçilere ve fırtına birliklerine III. derece Bogdan Hmelnitskiy ve III derece cesaret nişanlarını sundu.

Fotoğraf: president.gov.ua
Fotoğraf: president.gov.ua

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com