Charles Michel, Rusya’nın varlıklarına el konulmasına olası tepkisi hakkında: “Rusya’dan korkmuyoruz”

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Michel: Putin'in ateşkes talebi referandumlar kadar sahte

Avrupa Konseyi Başkanı Charles Michel, Rus varlıklarından elde edilen kârın Ukrayna’ya yardım için kullanılmasının adil olduğunu düşündüğünü ve Moskova’nın yanıt olarak attığı adımlardan korkmadığını söyledi.

Brüksel’deki AB zirvesi sonrasında düzenlediği basın toplantısında “Kısacası Rusya’dan korkmuyoruz. Ukrayna’yı destekleyecek kararlar almamızın, direnmesine yardımcı olmamızın ve yaptırımlar uygulamamızın nedeni de budur. Ve biz Rus varlıklarından elde edilecek karın Ukrayna’ya yardım için kullanılmasının adil olduğuna inanıyoruz, çünkü Ukrayna Rus saldırganlığının kurbanıdır” dedi.

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

Avrupa Komisyonu’nun, Ukrayna’yı desteklemek amacıyla dondurulan Rus varlıklarından elde edilen gelirlere el konulması yönündeki teklifi, 21 Mart Perşembe günü Brüksel’de başlayan Avrupa Birliği liderleri zirvesinde onaylanmamıştı.

Avrupa Komisyonu’nun teklifinde, dondurulan Rus varlıklarından elde edilen gelirlerin %90’ının Ukrayna ordusu için silah satın alınmasında kullanılması gerektiği belirtiliyor. Ancak bu paranın Ukraynalılar için silah olarak değil, her şey için kullanılması gerektiğini söyleyerek Macaristan buna karşı çıktı.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com