İngiltere, Ukrayna’ya yeni bir askeri yardım paketi açıkladı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

İngiltere, Ukrayna semalarının güvenliğinin sağlanmasına yönelik hava savunma sistemlerinin temini için 20 milyon sterlini de içeren yeni bir askeri yardım paketi açıkladı.

Ülkenin Savunma Bakanlığı yaptığı açıklamada, İngiltere’nin Ukrayna’ya insansız hava araçları ve hava savunmasını da içerecek şekilde 60 milyon sterlin (75 milyon doların üzerinde) değerinde yeni bir askeri yardım paketi sağlayacağını söyledi.

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

Paketin İngiltere tarafından yönetilen Ukrayna Uluslararası Fonu tarafından sağlanacağını vurgulanarak “Birleşik Krallık tarafından yönetilen Ukrayna Uluslararası Fonu’ndan gelen 60 milyon sterlinlik yeni bir askeri destek paketi, Ukrayna Silahlı Kuvvetlerini desteklemek için yeni modern insansız hava araçları sağlayacak. Ayrıca, Ukrayna semalarında güvenliğin sağlanmasına yardımcı olacak hava savunma sistemleri için 20 milyon sterlin (25 milyon doların üzerinde) içerecek.” denildi.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com