“Panik var.” Ruslar 9 Mayıs’ta işgal altındaki topraklarda toplu gösterileri yasakladı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Rus birlikleri, 9 Mayıs’ta Ukrayna’nın geçici olarak işgal altındaki topraklarında toplu gösterileri yasakladı. Panik altında hareket ediyorlar.

Tavria bölgesi savunma kuvvetleri basın merkezi sözcüsü Valeriy Şerşniy “9 Mayıs’ta işgalcilerin işgal altındaki topraklarda kitlesel toplanma ve gösterileri yasakladığı öğrenildi. Dolayısıyla panik var diyebiliriz ve o kadar korkuyorlar ki kendi gölgelerinden korkuyorlar.” dedi.

Geçici olarak işgal edilen bölgeleri hızla terk eden işbirlikçiler arasında şu anda tam bir panik olduğunu, Zaporoje bölgesinden kaçtıklarını ve yerel halkı korkuttuklarını belirten Şerşniy “Kendileri kaçıyorlar, işgale zorlanan herkes kaçıyor. Orada Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinin karşı saldırısından korkuyorlar. Ayrıca, halihazırda elde bilgiler olduğunu ve bunların doğrulandığını da belirtmek gerekir. Ayrılan işbirlikçilerin kaderi kıskanılacak bir şey değil. Sonunda bir aktarma noktası haline gelen Berdyansk’a varıyorlar, insanlar oradan Rusya’ya götürülüyor veya Donbass’ın çevresine dağıtılıyorlar.” diye açıkladı.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com