Polonya, Ukrayna’ya 10 MiG-29 savaş uçağı teslim etti

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Slovakya, 13 MiG-29 savaş uçağını Ukrayna'ya devrediyor

Polonya Savunma Bakanı Mariusz Blaszczak, Polonya’nın Ukrayna’ya 10 MiG-29 savaş uçağı teslim ettiğini açıkladı.

Polonya’nın Ukrayna’yı desteklemek için her şeyi yapmaya çalıştığını da kaydeden Blaszczak “Müttefiklerimize baskı yapmaya çalışmıyoruz, onlara Ukrayna’yı desteklemeleri için ilham vermeye çalışıyoruz. Neden? Çünkü Rusya tehlikeli. Onların özgürlüğü ve bizim bakış açımızdan bizim özgürlüğümüz için de” dedi.

Ukrayna’daki savaşın muhtemelen daha uzun süre devam edeceğine inandığını belirten Blaschak, “Bu, komşu ülkelerin topraklarını ilhak etme uygulamasını kullanan Rusya’nın emperyal emellerine son vermek için çalışmaya devam etmemiz gerektiği anlamına geliyor.” dedi.

Hatırlanacağı gibi, Nisan ayı başında Polonya Devlet Başkanı Andrzej Duda, ülkesinin Ukrayna’ya sekiz MiG-29 savaş uçağı sağladığını açıklamıştı. Daha sonra, sevk edilmek üzere altı uçağın daha hazırlandığını kaydetti.

Polonya’nın yanı sıra Slovakya da savaş uçaklarını Ukrayna’ya devretmeyi kabul etti. Ülke, planladığı 13 MiG-29’un tamamını teslim etmişti.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com