Zelenskiy: Putin’in sözünün hiçbir değeri yok, ona güvenilemez

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Zelenskiy: İşgal altındaki topraklarda Rus askeri seferberliği halka karşı işlenen bir suçtur

Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy, Rusya’da yaşanan son olayların Rusya Devlet Başkanı’na güvenilemeyeceğini açıkça gösterdiğini, bu nedenle onunla müzakere yapmanın bir anlamı olmadığını ve bunu dünyadaki herkesin anlaması gerektiğini kaydetti.

Cumhurbaşkanlığı Basın Servisi’nin bildirdiğine göre, Devlet Başkanı bu sözleri İtalya’daki Ambrosetti Uluslararası Ekonomik Forumu’na online katılım sırasında ifade etti.

Zelenskiy’e göre, Rusya Devlet Başkanı’nın ülkesinde uygunsuz kişileri öldürdüğüne, onlara kamuya açık ve kamuya açık olmayan garantiler verdiğine dair birçok işaret var ve bu da Vladimir Putin’in zayıflığını gösteriyor.

Zelenskiy “Yani, sözünün zayıflığından bahsediyor. Bu arada bu çok önemli bir nokta. Bütün ortaklarımızın buna dikkat etmesi gerekiyor. Putin’le prensipte müzakere mümkün mü? Bence hayır. Hiçbir koşulda. Çünkü sözünü tutmuyor. Ve bu sözü kime verdiği de sorun değil: teröristlerine ya da devleti içindeki ya da dışındaki bazı siyasi liderlere. Putin’e güvenilemez ve onun sözü değersizdir” diye vurguladı.

Ayrıca ona göre Rusya’daki olaylar, Vladimir Putin’in devletinin kurumlarına güvenmediğini, yasalarına uygun hareket etmediğini ve Rus toplumunun radikal kesiminin kendisini destekleyeceğinden henüz emin olmadığını gösteriyor.

Vladimir Zelenskiy sorulara verdiği yanıtlarda, Kırım ve Donbass işgalden kurtulmadan, geçici olarak işgal edilen tüm Ukrayna toprakları kurtarılmadan ne Ukrayna’da ne de tüm Avrupa sahasında gerçek anlamda kalıcı bir barışın olmayacağını ifade etti.

Devlet Başkanı’na göre, Kırım’ın işgalden ayrılması meselesi diplomatik veya askeri yollarla çözülebilir, ancak ikincisinin bedeli daha yüksek olacaktır.

Zelenskiy “Rus birliklerinin ordumuzun baskısı olmadan yarımadadan ayrılmasından yanayız çünkü daha az kurban olacak. Halkımızı koruyoruz. Artık sadece halkımı önemsiyorum ve bırakın Başkan Putin Ruslarla ilgilensin” dedi.

Ambrosetti Forumu, genellikle Eylül ayı başlarında Cernobbio’daki (Como Gölü, İtalya) Villa d’Este’de düzenlenen yıllık uluslararası ekonomik kapalı konferanstır.

1975 yılında The European House – Ambrosetti danışmanlık firmasının başkanı Alfredo Ambrosetti tarafından kuruldu.

Forum, dünyada devlet adamlarının, önde gelen şirketlerin liderlerinin, Nobel ödüllülerin ve dünyanın dört bir yanından diğer etkili şahsiyetlerin, zamanımızın en tartışmalı ve akut sorunlarını, trendlerini tartışmak üzere bir araya geldiği, dünyanın en önemli etkinliklerinden biri olarak kabul edilmektedir.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com