Budanov: Savaş, Rusya topraklarına geçirilmeli

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Rusya Federasyonu gerçekten büyük bir taarruzu gerçekleştiriyor mu? Budanov'un değerlendirmesi

Ukrayna Savunma Bakanlığı İstihbarat Ana Müdürlüğü (GUR) başkanı Kirilo Budanov, savaşın saldırgan devletin topraklarına aktarılması gerektiğine inanıyor.

Bunu harika bir fikir olarak değerlendiren Budanov, “Savaşın başka bir bölgeye, yani bizim için elbette Rusya Federasyonu’na aktarılması gerekiyor” dedi.

Bunların nokta vuruşu mu, sabotaj mı olması gerektiği sorulduğunda GÜR başkanı, bu operasyonlar ne kadar geniş olursa o kadar iyi olacağını ifade etti.

Rusya’nın uzun süredir stratejik yenilgiye doğru gittiğini vurgulayan Budanov “Şimdi satrançtaki zugzwang gibi, ne yaparlarsa yapsınlar yine de stratejik bir kayıp olacak. Tersine, bunu anlamak, Ukrayna’nın stratejik kaybının artık mümkün olmadığını gösteriyor.” dedi.

Rusya’nın diplomatik bir sürgüne dönüştüğünü vurgulayarak Rusya Federasyonu ekonomisini “pek iyi durumda değil” ve askeri makinenin “sabun köpüğü” olduğunun ortaya çıktığını belirtti.

Askeri istihbarat başkanına göre dünyada hiç kimse Rusya’dan korkmuyor.

Budanov “Her şey hakkındaki efsaneyi çürüttüler, Rus silahlarına olan inancı basitçe yok ettiler. Dünyada ucuzluyorlar.” dedi.

Onun görüşüne göre, uluslararası toplum “sayıların ve gerçeklerin diline dönmeli” ve Rusya Federasyonu ile onun dünyadaki yeri ve rolüne ilişkin birçok korkunun bir efsane olduğunu kabul etmelidir. GUR’un başkanı, “Ve onlarla kim olduklarına göre konuşmalısınız. Dünyanın ucuz bir hammadde kaynağı ve uzantısıdır” dedi.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com