Danilov, Ukrayna’da ordunun kayıplarının 70 bin olduğu yönündeki değerlendirmeyi yorumladı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Putin, Ukrayna'ya karşı nükleer silah kullanacak mı? NSDC değerlendirmesi.

Ukrayna Ulusal Güvenlik ve Savunma Konseyi Sekreteri Aleksey Danilov’a, Ukrayna ordusunda 70 bin askerin öldüğü yönündeki değerlendirmeler soruldu. Danilov Ukrayna ordusunun bu kadar kayıp verecek kadar büyük olmadığını belirtti.

Ukrayna Ulusal Güvenlik ve Savunma Konseyi Sekreteri Aleksey Danilov Welt ile yapılan bir röportajda “Kayıplarımıza gelince, bu hesap hiçbir şekilde gerçeğe uymuyor. Ordumuz 70 bin askerin kaybından bahsedebilecek kadar büyük değil.” dedi.

Danilov, bu tür rakamları dile getirenlerin Ukrayna’daki durum hakkında doğru bilgiye sahip olmadıklarını kaydederek “24 Şubat 2022’den itibaren bölgemizde meydana gelen tüm süreçleri her gün izliyoruz. Saygın gazetecilerin kayıplarımız hakkında neden bu kadar yanlış bilgi yaydıkları benim için açık değil” diye ekledi.

Savaşta Ukrayna ve Rusya’nın kayıpları: NYT değerlendirmesi

Ağustos ortasında bir Amerikan gazetesi, ABD’li yetkililere atıfta bulunarak, bu savaşta ölen veya yaralanan askerlerin toplam sayısının yaklaşık 500.000 kişiye ulaştığını söyledi.

Onların verilerine göre Rusya’nın 120 bine yakın askeri öldü, 170-180 bini de yaraladı. Ukrayna’da yaklaşık 70 bin asker kaybetti ve 100-120 bin kişi yaralandı.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com