Reznikov: Rusya ile savaş uzun bir aşamaya geçiyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Savunma Bakanı Aleksey Reznikov, birçok göstergeye göre, Rus ordusunun Ukrayna’nın geçici olarak işgal edilen topraklarında uzun vadeli bir askeri operasyona hazırlandığını söyledi.

Reznikov, AB Dışişleri Konseyi’ne hitaben yaptığı konuşmada, “Savaş uzayan bir aşamaya giriyor. Herson bölgesinde, Zaporoje bölgesinde, Rus işgalcilerin gerektiğinde savunmaya geçmek için aktif olarak tahkimat çalışmaları yürüttüğünü görüyoruz.” dedi.

Putin önümüzdeki günlerde Türkiye’yi ziyaret edebilir

Bakan, savaşın her gününün Ukrayna ordusu arasındaki ölü sayısını artırdığını ve özellikle Rusya’nın geçici olarak işgal ettiği bölgelerde sivil nüfusa büyük acılar getirdiğini ve Ukrayna ekonomisini mahvettiğini kaydederek “Kaynakların toparlanması için ihtiyaç her geçen gün artıyor. Uzayan savaş, küresel bir gıda krizinin yanı sıra yeni bir göç krizi riskini de beraberinde getiriyor. Bunu göz önünde bulundurarak düşmanı yenmek ve bir an önce topraklarımızı özgürleştirmek istiyoruz. Rusya’nın çatışmayı uzatmasına izin vermeyin” dedi.

Ukrayna’nın uluslararası yardım almak ve “mümkün olduğunca çabuk ve doğru miktarlarda” silah satın almak zorunda olduğunu belirterek “Tanklara, zırhlı araçlara, uzun menzilli silahlara (ağır toplar, uçaklar, füzeler) ihtiyacımız var. Halkımızın hayatını kurtarmak için çalışıyoruz.” dedi.

Buna ek olarak, Reznikov’a göre Kiev’in, ortakların çabalarının daha iyi koordinasyonu sayesinde uluslararası yardımın etkinliğinde bir artış gördüğünü belirterek “Özellikle maddi ve teknik yardım şeklinde veya ticari sözleşmeler kapsamında alabileceğimiz silahlar kısa, orta ve uzun vadede gelebilir” dedi.

Ukrayna’nın ihtiyaç duyduğu silah veya diğer silah pozisyonlarına sahip olmayan, ancak “özellikle para ile isteyen ve yardım edebilecek” AB ülkeleri olduğunu da vurguladı.

NBU’nun milyarlarca dolarlık desteğine rağmen döviz bürolarında doların artışı sürüyor

Reznikov “Sağladığınız desteği gerçekten takdir ediyoruz ve bunun sınırsız olamayacağını anlıyoruz. Bu nedenle, onu olabildiğince verimli kullanmaya çalışıyoruz. Rusya’nın savaş alanında yenilebileceğini açıkça görüyoruz. Dünyayı tiranlıktan ve Avrupa’yı sürekli tehditten kurtarın.” diye özetledi.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com