Almanya Ukrayna’ya 10 Leopard tankı ve 13 milyon mermi daha verecek

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Almanya, Ukrayna'ya 2.7 milyar avroluk askeri yardım paketi hazırlıyor

Almanya, Ukrayna’ya halihazırda teslim edilen on adete ek olarak on adet Leopard 1 ana muharebe tankını içeren yeni bir askeri yardım paketi sağlayacak.

Almanya tarafından sağlanan askeri yardım verilerine göre yeni zırhlı savaş araçlarına ek olarak, Alman yetkililer başka bir TRML-4D hava gözetleme radar istasyonunu (halihazırda teslim edilmiş olan iki istasyona ek olarak) teslim ediyor.

16 adet vektör keşif uçağı da transfer edilecek (toplam sayıları 104’e çıkacak) ve lojistik ihtiyaçlar için dört adet 8×8 HX81 çekici ve dört yarı römork daha teslim edilecek.

Ayrıca Almanya, ateşli silahlara yönelik 13 milyondan fazla mermi aktaracak ve bu madde kapsamındaki yardım miktarını toplamda 35 milyonun üzerine çıkaracak. Aynı zamanda ilk kez Ukrayna’ya sahra hastanesinin devri de bildirildi.

Almanya’nın Ukrayna’ya askeri yardım finansmanı 2023 için 5.4 milyar avro oldu.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com