Ukrayna Dışişleri Bakanı: Rusya Federasyonu Avrupa’nın en büyük düşmanı haline geldi

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Ukrayna Dışişleri ve Bakanı Dmitriy Kuleba,

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitriy Kuleba, Rusya’nın Avrupa’nın ne dostu ne de parçası olduğunu, ancak onun en büyük düşmanı olduğunu, bu nedenle Rusya Federasyonu’nun Avrupa güvenlik mimarisinin temel direklerinden biri olamayacağını belirtti.

Kuleba, Le Monde ile yaptığı röportajda “Artık Rusya’nın Avrupa’nın ne dostu, ne de bir parçası olduğu aşikar. Rusya, Avrupa’nın en azılı düşmanı haline geldi. Rus edebiyatına, balesine, büyük projelerine ya da genel olarak Rus parasına olan tutku bu gerçeği silemez. Dolayısıyla Rusya, bu gerçeği ortadan kaldıramaz. Avrupa güvenlik mimarisinin temel direklerinden biri, aksine Avrupa’nın Rusya Federasyonu’ndan korunması gerektiği fikri üzerine inşa edilmesi gerekiyor.” diye vurguladı.

Dışişleri Bakanı bu konudaki “zihniyetin tamamen değişmesini” memnuniyetle karşıladı, ancak tüm Avrupalı ortaklarını buna ikna etmenin “dev bir iş” olmaya devam ettiğini de kabul ederek “Ülkenin Avrupa’nın doğu kanadının güvenliğiyle ilgilenmesi gerekecek ve bu ülke elbette Ukrayna, NATO’daki Ukrayna olacak” dedi.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com