Podolyak, savaşı bitirmek için Zelenskiy’e üç seçenek sundu

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Podolyak: Rusya'nın terörü sponsoru olması, ekonomik fırsatlarını önemli ölçüde sınırlıyor

Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Ofisi Başkanı Mikhail Podolyak, savaşın sona ermesi için Ukrayna’nın galip gelmesi, savaşın mağlubiyet ile sonuçlanması ve olası bir “Minsk-3” şeklinde üç seçenek olduğunu açıkladı.

Podolyak, teleton yayınındaSavaşın sona ermesi için sadece üç seçenek var. Birincisi: biz kazanacağız ve böylece bölgeye bütünüyle hakim olacak ve buna bağlı olarak çok net ortaklık ilişkilerine sahip bir Ukrayna devleti olacak. Orduyu modernize etmiş ve etkili bir orduya sahip.” dedi.

Podolyak’a göre buna paralel olarak Rusya Federasyonu ile askerden arındırma bölgesi oluşturulacak, Rusya Federasyonu belli bir menzildeki füzelerden mahrum bırakılacak ve Rusya’nın nükleer cephaneliklerinin kontrolü konusunda da bir zirve yapılacak.

İkinci seçenek, Ukrayna’nın kaybı olabilir ve “bu durumda Ukrayna birkaç yıl içerisinde yavaş yavaş ölecek” diyerek üçüncü seçeneği açıkladı: “Üçüncü bir seçenek var. Kaybetmeyeceğiz, ancak bir ayrım çizgisi var: “Minsk-3”. Bu, çok yavaş öleceğiniz anlamına gelir. Yaşam desteği için bir cihaza bağlanacaksınız.” dedi.

Ukrayna’da bu durumda artık devletin olmayacağı anlamına geldiğini belirten Podolyak, “Bu yüzden geri kalan her şey, bir şeyin bir yerde devam etmesine izin verecek bazı alternatif unsurlar bulma girişimidir… Çok basit seçeneklerimiz var: kazanmak ya da kaybetmek” olduğuna inanıyor.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com