Rusya’nın Ukrayna’daki savaşı: Ankara, insani ateşkes için çaba göstermeye devam edecek

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Rusya’nın Ukrayna’ya karşı savaşının 2023’te devam etme olasılığı yüksek, bu nedenle Ankara’nın yakın gelecekte barış veya en azından insani ateşkes için çabaları güçlü bir şekilde devam edecek.

Türkiye Cumhuriyeti Savunma Bakanı Hulusi Akar gazetecilerin sorularını cevapladığı bir toplantıda “Bu savaşın kolay bitmeyeceği açıktır. ABD, Avrupa ve Batı’nın desteği devam ediyor. Buna göre hazırlıklar ve planlar var. Öte yandan Rusya’dan da açıklamalar var. Türkiye olarak ‘Ateşkes’ diyoruz. Hiç olmazsa insani ateşkes olsun diyoruz. Görünen o dur ki bu savaş kolay kolay bitmeyecek. Bu savaşın 2023’te de devam etme ihtimalinin yüksek olduğunu söylemek yanlış olmayacak.” dedi.

Ankara’da defalarca belirtildiği gibi, Türkiye ateşkes ve daha sonra uzun vadeli bir barış olasılığı umuduyla Kiev ve Moskova ile müzakereleri sürdürüyor ve aktif bir arabulucu olmaya devam etmeye hazır.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com