Türkiye’de turist otobüsü kaza yaptı: 35 Ukraynalı yaralandı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı, Pazartesi sabahı Muğla’nın Menteşe ilçesi yakınlarında bir turist otobüsünün karıştığı trafik kazasında 35 Ukraynalı turistin hafif ve orta şiddette yaralandığını belirtti.

Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Oleg NikolenkoÖn bilgilere göre, otobüste 41 Ukrayna vatandaşı vardı. 35 Ukraynalı turist hafif ve orta şiddette yaralandı. Gerekli tıbbi bakım sağlanıdı. Hayati tehlikesi olan yok.” dedi..

Sürücünün muhtemelen kalp krizi geçirerek aracın kontrolünü kaybettiğine dikkat çeken sözcü, 54 yaşındaki sürücünün kaza yerinde hayatını kaybettiğini belirtti.

Nikolenko, Antalya’daki Ukrayna Konsolosluğunun kazanın tüm koşullarını netleştirmek için Türk kolluk kuvvetleriyle etkileşime girdiğini, tur operatörü ve tedavi masraflarını karşılaması gereken sigorta şirketi ile temas kurduğunu kaydetti.

Ayrıca konsolosun yaralı Ukraynalıları hastanede ziyaret ederek gerektiğinde konsolosluk yardımı sağlanacağını belirtti.

Rusya, Zelenskiy’nin tam ölçekli bir savaş olasılığı hakkındaki sözlerine şaşırdı

Türk medyasında Muğla bölgesinde bir turist otobüsü şoförünün kalp krizi geçirerek kontrolünü kaybettiğini ve bir okul servisiyle çarpıştığını bildirmişti. Kaza yerinde servis aracında bulunan 7 öğrenci ile 41 turistin yaralandığı belirtildi.

Olumhaberi.com’a göre, turist otobüsü şoförü olay yerinde öldü, 7 okul çocuğu ve 41 turist yaralandı.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com