Zelenskiy’den İran’a karşı daha sert önlemler alması istendi: Yaptırımlar işe yaramıyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Cumhurbaşkanlığı Ofisi başkanının danışmanı Mikhail Podolyak, dünya toplumunu, Rusya Federasyonu’na silah tedarik hacmini artırmayı planlayan ve uluslararası yaptırımlar kurumunu bariz bir şekilde küçük düşüren İran’a karşı muhalefetini yoğunlaştırmaya çağırıyor.

Twitter’da bunun hakkında bir mesaj yazan Podolyak’a göre Rusya için silah hacmini artırmayı planlayan İran, “uluslararası yaptırımlar” kurumunu gösterişli bir şekilde küçük düşürüyor.

Podolyak, “İşe yaramayan yaptırımlar” ve “işe yaramayan BM kararları” kavramlarını terk etmek ve daha yıkıcı araçlara, fabrikaların yok edilmesine ve tedarikçilerin tutuklanmasına geçilmesi önemlidir.” dedi.

Daha önce bildirildiği üzere, Rusya ile İran arasında silah takasına ilişkin müzakereler sürüyor. Moskova, Tahran’a yüzlerce insansız hava aracı karşılığında modern askeri bileşenler sunuyor.

Moskova ve Tahran’ın insansız hava aracı üretimi için gizlice pazarlık yaptığı bilinmektedir.

İran ise daha önce Rusya Federasyonu’na insansız hava aracı tedarik ettiğini itiraf etti. Bununla birlikte, bunun tam ölçekli bir istila başlamadan önce ve küçük miktarlarda olduğu iddia ediliyor. Ancak İran insansız hava araçlarının parçaları 24 Şubat’tan sonra üretildi.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com