Ukraynalıların yüzde 78’i savaşı sona erdirmek için herhangi bir tavizi kabul edilemez buluyor (anket)

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
nüfus

Harkov Sosyal Araştırmalar Enstitüsü (KHISD) tarafından yürütülen “Ukrayna’nın savaş sonrası geleceği” araştırmasının sonuçlarına göre, yanıt verenlerin %78’i Ukrayna’nın savaşı bitirmek için herhangi bir taviz vermemesi gerektiğine inanıyor.

Ukraynalıların mutlak çoğunluğu (% 89) başta Donetsk, Lugansk bölgeleri ve Kırım olmak üzere geçici olarak işgal edilen tüm bölgelerin geri dönüşünden şüphe duymuyor ve Ukrayna’nın savaşı bitirmek için herhangi bir taviz vermemesi gerektiğine inanıyor:

Harkov Sosyal Araştırma Enstitüsü’nün önde gelen uzmanlarından Andrey Çernousov “Bizi ve pek çok kişiyi endişelendiren ilk ve ana konulardan biri, Ukrayna’nın geçici olarak işgal edilen veya dedikleri gibi ele geçirilen tüm bölgeleri geri almaya dönük yeteneği ve inancıdır. Dolayısıyla Ukraynalıların büyük çoğunluğu, yüzde 89’u bunun kesinlikle gerçekleşeceğine inanıyor” dedi.

Sadece % 6’lık küçük bir kısım bunun olacağından şüphe ettiğini belirten uzman “Barışa ulaşmak için kabul etmeye istekli olduğunuz herhangi bir taviz var mı? Ukraynalıların %78’i herhangi bir taviz vermeye gerek olmadığını söylüyor” dedi.

Ukrayna’nın savaştaki zaferinin bir kişi için kişisel olarak ne anlama geldiği sorulduğunda, %57’si şu yanıtı verdi: 1991 sınırlarına dönüşü ve %21’i de Ukrayna’nın Doğu Avrupa’da tanınmış bir lider haline gelmesinin bir zafer olduğunu düşünüyor.

Ankete göre, yanıt verenlerin % 8’i için zafer, 24 Şubat 2022’de sınırlara dönüş olurken, diğer bir %8’i için ise Rusya’nın birkaç devlete bölünmesi olarak sonuçlanmalıdır.

Ayrıca sonuçlara göre, ankete katılanların %75’i Kırım’ın işgalinin Rusya ile savaşın bir parçası olduğuna inanıyor.

Çernousov, “Genel olarak, bu çalışmanın özelliği, çok kategorik olması, yani en önemli konularda Ukraynalıların benzersiz bir birlik göstermesidir diyebilirim.” dedi.

“Ukrayna’nın savaş sonrası geleceği” araştırması, Harkov Sosyal Araştırma Enstitüsü (KHISD) tarafından 5 Kasım – 24 Kasım 2022 tarihleri arasında gerçekleştirildi. Ukrayna’nın tüm bölgelerinde 3018 katılımcı ankete tabi tutuldu.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com