The Times: Putin, savaşla Rusya ekonomisini 30 yıl geriye itti

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Vladimir Putin

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya’nın ekonomisini ve silahlı kuvvetlerini o kadar zayıflattı ki, ülkenin savaş öncesi seviyelere dönmesi 30 yılı bulabilir.

The Times’e konuşan üst düzey bir İngiliz hükümet kaynağı, Rusya’nın ekonomik ve askeri yeteneklerini yeniden inşa etmesinin 20 ila 30 yıl sürebileceğini söyledi.

Savaşın 10 ayından daha kısa bir sürede Rus ordusu 100 binden fazla asker kaybetti, ayrıca Kremlin acil olarak ülkenin yıllık bütçesinin neredeyse % 30’unu savaşa harcamak zorunda kaldı.

İngiliz yetkililere göre Ukrayna Silahlı Kuvvetleri, muharebelerde Rus tanklarının yarısını imha etmeyi başardı. Ayrıca, Rusya Federasyonu’na uygulanan yaptırımlar, ülke ekonomisini eski haline getirme olanaklarını önemli ölçüde yavaşlatmakta ve Rusya’nın üretim ve ihracat potansiyelini ciddi şekilde sınırlandırmaktadır.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com