SBU, işgalcileri Ukraynalı kadınlara tecavüz etmeye çağıran bir Rus kadınının arandığını duyurdu

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

SBU’nun bildirdiğine göre, Ukrayna Güvenlik Servisi suçla ilgili kanıtı topladı ve işgalci kocasını Ukraynalı kadınlara tecavüz etmeye çağıran bir Rus vatandaşını uluslararası arananlar listesine aldı.

SBU’dan yapılan açıklamadaGüvenlik servisi, Rus işgalcinin kendisini Ukrayna’daki sivillere karşı şiddete teşvik eden eşi hakkında tartışılmaz kanıtlar topladı. Failin, işgal altındaki Kırım’da yaşayan Rusya Federasyonu vatandaşı Olga Bykovska olduğu ortaya çıktı.” denildi.

SBU’ya göre, geniş çaplı işgalin başlamasının ardından, bir Rusya Federasyonu vatandaşı, Herson bölgesinin geçici olarak ele geçirilen bölgelerinde Ukraynalı kadınlara tecavüz edilmesi çağrısında bulunmuştu.

Mesajda, “Sanık, böyle bir ‘teklif’ ile Rusya Federasyonu’nun güney bölgesindeki işgalci grubun bir parçası olan eşine yöneldi” denildi.

Soruşturma ve operasyon faaliyetlerinim bir sonucu olarak, Güvenlik Servisi telefon görüşmesini dinleyerek ve suçu belgeledi.

Toplanan kanıtlarla hazırlanan iddianame mahkemeye gönderildi. Kadın uluslararası aranan olarak ilan edildi.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com