Zelenskiy, Sumi Oblastı’nda Askeri İstihbarat Teşkilatı’nın 117. ayrı tugayını ziyaret etti

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy, Sumi Oblastı’na yaptığı çalışma gezisi kapsamında 117. Ayrı Bölgesel Savunma Tugayı’nı yerinde ziyaret etti.

Cumhurbaşkanı, “Siversk” operasyonel-taktik grubunun komutanı Tümgeneral Ditriy Krasilnikov ve Tuğgeneral Albay Maksim Aksamitovskiy‘nin tugayın sorumluluk alanındaki operasyonel durum ve komşu birimlerle etkileşim hakkındaki raporlarını dinledi.

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

117. ayrı tugayının komutanı, kuvvet, teçhizat ve silah oranı hakkında rapor verdi ve düşmanın güdümlü hava bombası kullanımının özellikleri ve dinamiklerine dair bilgi verdi. Toplantı sırasında Cumhurbaşkanı, komutanlarla bu tür silahlarla mücadele araçlarının gerekliliğini tartıştı.

Zelenskiy’e üç sınır hattında savunmanın örgütlenmesi anlatıldı. Silah ve teçhizata yönelik güncel ihtiyaçlar tartışıldı.

Devlet başkanı ayrıca tugayın komuta merkezini, özellikle destek kuvvetleri bölükleri, hava savunma operasyonları bölükleri ve karar alma noktasını da denetledi.

Ukrayna askerleriyle konuştu ve onlara savaş sırasındaki hizmetlerinden dolayı teşekkür etti.

Fotoğraf: president.gov.ua

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com