Budanov, Telegram’ın Ukrayna’ya verdiği zarardan bahsetti: “Yıkıcı bir etkisi var.”

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Budanov’a göre Telegram Ukrayna için “kesinlikle bir sorun”. Ancak işgal altındaki bölgelerdeki insanları bilgilendirmek için kullanılabileceğini belirtti.

Kiev Stratcom Forumu 2024 sırasında İstihbarat Ana Müdürlüğü başkanı Kirill BudanovTelegram, ulusal güvenlik açısından kesinlikle bir sorundur. Bu anlaşılmalıdır. Ayrıca ifade özgürlüğünün baskı altına alınmasına kesinlikle karşıyım. Ama bu zaten çok fazla. Yani bizim ülkemizde herkes kanal açabilir, üzerine istediğini yazmaya başlayabilir, bir şeyler yapmaya başladığında bunun medya özgürlüğü altında gizleyebilir. Ancak bu medya özgürlüğü değil, biraz farklı adlandırılıyor” dedi .

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

GUR başkanı, Telegram’ın artık herkes tarafından okunduğunu ve “birçok açıdan burada, içeride yıkıcı bir etkiye sahip olduğunu”, ancak işgal altındaki bölgelerdeki insanları bilgilendirmek için kullanılabileceğini belirtti.

21 Mart’ta milletvekili Mikola Kniajitsikit (“Avrupa Dayanışma Partisi”) Ukrayna’da Telegram ve benzeri kitle iletişim araçları dağıtım platformlarının düzenlenmesine ilişkin bir yasa tasarısı sunmuştu. Ona göre savaşın iki yılı boyunca Ukraynalıların haber aldığı ana platform Telegram oldu. Milletvekili, sosyal ağın “Rus kökenli olduğunu, Kremlin yetkilileriyle işbirliği yaptığını ve bizzat Putin tarafından yapıcı işbirliğinden ötürü övüldüğünü” ekledi.

Telegram yönetimi, Rus propagandasını yayan kanalları engellemeyi reddediyor, bu da programın Ukrayna’da engellenmesine yol açabilir.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com