Kuleba, Batı’ya seslendi: Bize bu kahrolası Patriot’ları verin!

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Kuleba, Almanya'yı Leopard 2 tankları ve Patriot tedarik etme yasağını kaldırmaya çağırdı

Dışişleri Bakanı Dimitriy Kuleba, Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik son büyük saldırılarının ardından Batı’yı Ukrayna’ya Patriot hava savunma sistemleri sağlamaya çağırdı, çünkü bunlar artık Ukrayna’nın korunmak için umutsuzca ihtiyaç duyduğu tek silah.

Politico ile bir röportaj yapan Kuleba “Artık verin bize kahrolası Patriot’u. Eğer yeterli hava savunma sistemimiz yani Patriot’umuz olsaydı, sadece halkımızın canını değil, ekonomimizi de yıkımdan koruyabilirdik.”

Gazeteciler, Kuleba ile röportajdan sadece bir saat önce Rusya Federasyonu’nun Kiev’e balistik füzelerle saldırdığını belirtti. O sırada Kuleba, gelecekteki gezisi için bir video çekmek üzere şehrin botanik bahçesindeydi.

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

Kuleba, bu sistemlerin aynı zamanda Rus havacılığının Rus işgal güçlerinin avantaj kazanmasına yardımcı olan hava bombalarını yoğun olarak kullandığı ön cephedeki durumun iyileştirilmesine de yardımcı olacağını kaydetti.

Böyle bir bombanın hedefi sizseniz “kaçamayacağınız” bir silah olduğunu anlattı.

Dışişleri Bakanı, “Başınıza düşüyor ve her şeyi yok ediyor. Bu şekilde zemin kaybediyoruz ve bunu önlemenin tek yolu da bomba taşıyan uçakları düşürmek. Ön cephede hava savunma sistemlerine ihtiyacımız var” diye ekledi.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com