Kiev’de ısıtma sezonu 28 Mart’ta sona erecek

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Kiev ısıtma sezonu

Hava tahminlerinde sıcaklıklarda önemli artış dikkate alınarak, Kiev’deki ısıtma sezonunun 28 Mart’ta sona erdirilmesi planlanıyor.

Kiev belediye başkanı Vitaliy Kliçko tarafından yapılan açıklamaya göre 28 Mart Perşembe gününden itibaren, binaların ısıtmasının kapatılması sürecine başlayacak.

Kiev’in merkezi ısı tedarik sisteminin Ukrayna’nın en büyüğü ve Avrupa’nın en büyüklerinden biri olduğunu hatırlatan Kliçko “Bunu dikkate alarak kapatma sürecini 28 Mart’tan itibaren başlatacağız. Isıtma sezonunun erken bitirilmesi, başkentin enerji tasarrufu yapmasına ve doğal gazı gereksiz yere israf etmesine izin vermeyecek. Ayrıca kent sakinleri de ısınma faturalarından tasarruf edecek.“dedi.

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

Kiev belediye başkanı, devasa risklere ve düşman bombardımanına rağmen şehrin ısıtma sezonunu istikrarlı bir şekilde ve yaşam destek sistemlerinde sorun yaşanmadan geçirdiğini belirtti.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com