Zelenskiy, Danilov’u Milli Güvenlik Konseyi Sekreterliği görevinden aldı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Danilov, birçok ülkenin gizlice Ukrayna'ya yardım ettiğini söyledi

Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy, Aleksey Danilov’u Ulusal Güvenlik ve Savunma Konseyi (NSDC) sekreterliği görevinden aldı ve bu göreve Dış İstihbarat Teşkilatı Başkanı olarak görev yapan Aleksandr Litvinenko’yu atadı.

İmzalanan Cumhurbaşkanlığı kararnamesinde “Aleksey Myaçeslavoviç Danilov’un Ukrayna Ulusal Güvenlik ve Savunma Konseyi Sekreterliği görevinden alınması” belirtildi.

188/2024 sayılı kararname ile de “Aleksandr Valerieviç Litvinenko‘yu Ukrayna Ulusal Güvenlik ve Savunma Konseyi sekreteri olarak atanması” belirtildi.

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

Aynı gün Cumhurbaşkanı, Aleksandr Litvinenko’nun dış istihbarat başkanı olarak görevden alınmasına ilişkin 187/2024 sayılı kararnameyi ve Oleg Ivaşçenko‘nun dış istihbarat başkanı olarak atanmasına ilişkin 189/2024 sayılı kararnameyi imzaladı.

Aleksandr Litvinenko, 23 Temmuz 2021’den bu yana Dış İstihbarat Teşkilatı’nın başındaydı. Ulusal Stratejik Araştırmalar Enstitüsü müdürü (2019-2021), Ukrayna Ulusal Güvenlik ve Savunma Konseyi sekreter yardımcısı (2014-2019) olarak çalıştı.

Siyasal bilimler doktoru (2002), profesör (2011), yedek tümgeneral (2015).

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com