Sadece Ukrayna değil. Polonya da “Rus hedefleri listesinde” yer alan ülkelerden

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Polonya ve Baltık ülkeleri de Rusya’nın hedef listesinde. Ve Rusya Federasyonu durdurulmazsa, savaşların devam edeceğinin garantisi var.

Polonya Dışişleri Bakan Yardımcısı Pawel Yablonski‘nin RMF FM ile yaptığı bir röportajda yaptığı “Rusya’nın hedef listesinde Polonya ve Baltık devletleri de var. Dünyanın en geniş bölümünü bölgesel olarak kontrol etmek isteyen Rus tiranının bu hırsları, doymak bilmez iştahı bizim açımızdan mantıksız görünüyor.” dedi.

Rusya’nın ekonomiyi ve diplomasiyi savaştan ziyade nüfuz kaldıracı olarak etkin bir şekilde kullanabileceğini vurgulayan Yablonski, “Makul her insan Avrupa’da barışı önemsemeli. Tüm bunlara her zaman göz yumamayız, Rusya’nın kazanmasına izin verirsek, yeni saldırılarını kışkırtacaktır.” diye devam etti.

Yakın zamanda The Guardian’da Rus neo-Nazilerinin bu ülkelere bir saldırı hazırlamak için Litvanya, Letonya ve Estonya’daki sınır ve askeri faaliyetler hakkında veri topladığının söylendiği bir makale yayınlanmıştı.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com