300 günlük savaşın ardından: Putin, Ukraynalıları “kardeş halk” olarak nitelendirdi

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Putin, Rusya Federasyonu'nda kısmi seferberlik ilan etti

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 21 Aralık’ta askeri kurul toplantısında Ukrayna’ya karşı başlattığı savaşa rağmen Ukrayna halkını kardeş olarak gördüğünü söyledi. Ona göre Ukrayna, yalnızca Batı’dan gelen yardımlar pahasına yaşıyor.

Putin “Suçlayacak hiçbir şeyimiz yok! Tüm sorumluluğumla konuşuyorum, biz Ukrayna halkını her zaman kardeş olarak gördük. Hala öyle düşünüyorum. Yaşananlar elbette bizim trajedimiz. Ortak trajedimiz. Ama bu bizim politikamızın sonucu değil. Bu, her zaman bunun için çabalayan diğer ülkelerin, Rus dünyasının parçalanması için çalılan üçüncü ülkelerin politikasının sonucudur.” dedi.

Rusya’ya, halkımızın bu kısmıyla ilişkileri yeniden kurma şansı” vermeyen diyerek Batı’yı suçlayan Putin, “milliyetçiliğin fena olmadığını” ancak Rusya’nın Ukrayna’da “Nazizme karşı savaştığını” söyledi.

Putin, “Bu güçlerle çatışmanın kaçınılmaz olduğu aşikar hale geldi… Ancak kaçınılmaz olduğuna göre, bugün yarından daha iyi.” dedi.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com