Zelenskiy Bakhmut’ta: Omuzlarınızda Donbass’ın değil Ukrayna’nın savunması var!

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy, Donetsk bölgesine yaptığı bir ziyarette Bakhmut şehrini savunan Ukraynalı askeri personel ile bir araya geldi. Bakhmut’ta Ukrayna ordusuna “Donbass’ın değil, Ukrayna’nın savunmasının omuzlarında olduğunu” söyledi.

Zelenskiy, Bakhmut’ta düzenlenen ve savaşan askerlere verilen devlet nişanı töreninde “Onlar geçtikten sonra geriye ne kaldığını görüyoruz, canlı bir şey yok. Mesele Donbass’ta değil. Siz Ukrayna’nın tamamını koruyorsunuz. Donbass’tan sonra diğer şehirlerde de aynısını yapacaklar. Ukraynalı bir şey istemiyorlar.”

Ukrayna askerlerine düşman saldırılarını püskürtürken gösterdikleri cesaret, dayanıklılık ve güçleri için teşekkür eden Zelenskiy “Omuzlarınızda Donbass’ın değil, tüm Ukrayna’nın savunması var. Tarih yalnızca güçlü ve cesur şekilde kazananları hatırlar.” dedi.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com