Ukrenergo: Kiev’de elektrik açığı yüzde 50’yi aşıyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Ukrenergo: Kiev'de elektrik açığı yüzde 50'yi aşıyor

Ukrenergo, Kiev’e yarısından daha azına elektrik sağlanabildiğiniz belirtti. Rusya Federasyonu’nun terör saldırıları sebebiyle enerji sisteminde önemli bir açık var.

Ukrenergo Telegram kanalında “Bu sabah itibarıyla elektrik sisteminde önemli bir elektrik açığı var. Başkentte tüketim ihtiyacının yarısından azı karşılanıyor, öncelik kritik altyapıya enerji sağlanması.” dedi.

Aynı zamanda şirket, güç kaynağı güvenilirliğini biraz artırmayı, başkentin güç merkezindeki açığını azaltmayı ve daha fazla tüketiciye ulaşmayı mümkün kılacak belirli ekipmanları kullanmanın mümkün olmasını bekliyor.

Ukrenergo yetkilileri, 19 Aralık gecesi meydana gelen merkez bölgedeki ana şebeke tesislerine yönelik kamikaze dron saldırıları ile Ukrayna’nın doğusundaki top atışlarının enerji altyapısının daha fazla zarar görmesine ve bozulmasına, özellikle merkez bölge ve Kiev’de enerji arzı problemine yol açtığına dikkat çektiler.

Pazartesi akşamı Yasno Enerji CEO’su Sergey Kovalenko, başkentteki nüfusun elektrik ihtiyaçlarının yalnızca % 20 oranında karşılanabileceğini bildirmişti. Ona göre, günde 10 saat elektrik kesintisi bugün için bir gerçek.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com