Rusya için savaş, utanç, yoksulluk ve yıllarca süren bir tecrit ile sona erecek

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy, Rusya’nın Ukrayna’daki savaşının utanç, yoksulluk ve yıllarca sürecek bir tecrit ile sonuçlanacağını söyledi.

Zelenskiy yayınladığı bir video mesajda “Rusya vatandaşları! Gerçek bilgilere erişimi olan her biriniz, bu savaşın ülkeniz için nasıl biteceğini zaten anlamışsınızdır. Utanç ve yoksulluk. Uzun yıllar tecrit. Çok acımasız baskıcı bir sistem aynen işgalcilerin Ukraynalılara davrandığı gibi Rus vatandaşlarına davranacak.” dedi.

Rusya’nın savaş kayıpları: 13 bin 500’den fazla asker, 81 uçak ve…

Olayların bundan sonraki sonucunun Rus vatandaşlarının eylemlerine bağlı olacağını da sözlerine ekleyen Zelenskiy “Doğrudan tüm Rus yetkililere şunu söylemek istiyorum. Mevcut hükümette yer alan herkese: Eğer görevde kalırsanız, savaşa karşı çıkmazsanız, uluslararası toplum sizi her şeyden mahrum bırakacaktır. Yıllar boyunca kazandığınız her şeyi kaybedeceksiniz. Bu zaten yapılmaya başladı.
Aynı şey propaganda sistemi için de geçerli. Propaganda için çalışmaya devam ederseniz, işten kovulmaktan çok daha yüksek bir riskle karşı karşıya kalırsınız. Yaptırım riski ve savaş suçlarını haklı çıkarmak için yapılan saldırıları teşvik etmekten uluslararası bir mahkemede yargılanma.  İşi şimdi bırakmak. kesinlikle bir ömür boyu maruz kalacağınız uluslararası zulümden daha iyidir.”
diye bitirdi.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com