Zelenskiy: Ukrayna barış için diplomasi yoluyla mücadeleye hazır, ancak savaşa da hazır (video)

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy, Ukrayna’nın diplomasi yoluyla barışı sağlamak için savaşmaya hazır olduğunu, ancak aynı zamanda kendisini savunmaya hazırlandığını da söyledi.

Bir video mesaj yayınlayan Zelenskiy “Ukrayna savaş istiyor mu? Hayır. Buna hazır mı? Evet. Ukrayna diplomatik yollarla barış için savaşmayı bırakacak mı? Asla. Ukrayna bir şey olursa kendini savunacak mı? Her zaman. İlkemiz basit: Ukrayna savaşı başlatan taraf olmaz, sonuna kadar sabreder.” dedi.

“Çok sayıda Rus askeri Ukrayna’nın devlet sınırları yakınında toplanmış durumda.” diyen Zelenskiy “Resmi olarak, Rusya buna tatbikat diyor. Gayriresmi olarak, bütün dünya bunlara şantaj diyor.” diye ekledi.

Zelenskiy açıklamasında “Ukrayna ve uluslararası ortakları, sınırlarımızdan asker çekmeyi mi talep ediyor? Evet. Sonuçta Rusya Federasyonu barış istediğini sürekli yineliyor ama aynı zamanda gerilimin tırmanması için tüm koşulları yaratıyor. Bu mantıklı mı? Hayır. Beklenmedik mi? Hayır. Bu, tırmanmanın kaçınılmaz olduğu anlamına mı geliyor? Hayır,” dedi..

Ukrayna’yı her zaman savunacaklarını belirten Zelesnkiy “Korkmuyoruz, çünkü güçlü bir ordumuz ve güçlü savunucularımız var. Yüksek kaliteli silah ve teçhizata, değerli deneyime, cesarete sahipler.” diyerek uluslararası ortaklara da seslendi “Vatandaşlarımızın, savaşın sekizinci yılında, halkının canı pahasına Avrupa için bir kalkan görevi gören ülkenlerinin savunmasında, diğer ülkeleri sadece ortak olarak seyreden değil, aynı zamanda aynı takımın oyuncuları olarak, doğrudan sahada, omuz omuza görmeleri konusunda net işaretlere ihtiyacı var.” dedi.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com