Ukrayna’daki iki “A400M” uçağı Türkiye’ye dönüşe geçti

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Ukrayna’ya insani yardım götürmek ve Türk vatandaşlarını tahliye etmek için Kiev’e giden ve hava sahasının kapatılması nedeniyle Kiev Borispol Havaalanı’nda mahsur kalan iki “A400M” askeri uçağının Kayseri’ye intikale başladığını bildirdi.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) sosyal medya hesabından yapılan açıklama şöyle:

“İnsani yardım götürmek ve vatandaşlarımızı tahliye etmek maksadıyla Ukrayna’ya giden ve hava sahasının kapatılması nedeniyle Borispol Havaalanı’nda kalan 2 adet A400M uçağımız ana üsleri olan Kayseri’ye intikale başlamıştır.” ifadesine yer verildi.

Ukrayna’nın başkenti Kiev Borispol havaalanında mahsur kalan ‘Koca Yusuf’ isimli 2 kargo uçağınının havalandığına ilişkin görüntüler de yayımlandı.

Ukrayna’dan, yuvaları 12’nci Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığına, karlı ve soğuk bir akşamda dönen “Koca Yusuf” olarak bilinen uçakları üs personeli ile uçak personelinin aileleri karşıladı.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com