Ukrayna, Azerbaycan’dan gönderilen ilk parti jeneratör ve trafoları teslim aldı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Enerji ekipmanının Nikolayev, Sumi, Herson, Harkov, Zaporoje ve Çernigov bölgelerindeki bölgesel enerji şirketlerine ve üretim şirketlerine gönderilmesi planlanıyor.

Ukrayna Enerji Bakanlığı basın servisi tarafından bildirildiğine göre enerji sektörünü destekleyecek ilk parti ekipman Azerbaycan’dan Ukrayna’ya geldi. Jeneratörler ve trafolar en çok etkilenen bölgelere aktarılacaktır.

52 tondan fazla ekipman, özellikle 45 güç trafosu ve çeşitli kapasitelerde 5 yedek enerji santrali geldi. İkinci partinin yakın gelecekte gönderilmesi planlanıyor.

Ekipmanın, özellikle Nikolayev, Sumi, Herson, Harkov, Zaporoje ve Çernigov bölgelerindeki dağıtım sistemleri operatörlerine ve üretim şirketlerine gönderilmesi planlanıyor.

Azerbaycan firması “Azerenerji” tarafından sağlanan tüm yardım 45 adet güç trafosu ve 50 adet jeneratörden oluşmaktadır. Toplam maliyeti ise 800,000 doları aşıyor.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com