Zelenskiy: Kırım’ın “yeniden fethinin” insanların zihninde başlaması önemlidir

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Zelenskiy, G7 liderleri toplantısında Ukrayna'da barışı hızlandırmak için atılacak üç adım önerdi

Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy Fransız TV kanalları TF1 ve LCI ile yaptığı röportajda Kırım’ın yeniden fethinin, halkın istek ve hazırlığıyla başladığını söyledi.

Zelenskiy “Operasyonun kendisi henüz başlamadı. Başladığında, onu duyacaksınız. Kırım’ın yeniden fethinin insanların zihninde başladığına inanıyorum. Bu çok önemli. İç arzumuzda. Bu çok önemli. Vatandaşların gücünde, bununla ilgili birlik içinde. Sadece “Kırım Ukrayna’dır” sözleriyle değil. Gitmeye hazır olmalısın çünkü kimse öylece pes etmeyecek. İşte bu yüzden fetih her zaman toplumla, arzu ve hazırlıkla başlar. Bu nedenle bir başlangıcın olduğuna inanıyorum.” dedi.

Batı’nın Ukrayna’nın Kırım’ı iade etme niyetine karşı ikili tavrına, özellikle de Kremlin diktatörünü “rahatsız etmeme” tezine ilişkin olarak ve Putin’in bir noktada nükleer silah kullanma kararı Ukrayna cumhurbaşkanının mı yoksa Ukrayna toplumunun mu Kırım’ı alma isteğiyle mi alakalı sorusuna Zelenskiy “Putin nükleer silah kullanmak istiyorsa kullanacak. Tıpkı Macron’a, Merkel’e ve herkese Ukrayna’nın topyekun işgali olmayacağına dair söz verdiği gibi… Bir şey söyleyip öyle davranan insanlara güvenemezsiniz. Kişisel olarak karar verirler … Rusya Federasyonu’na değil, kendisine faydalı olduğu gibi davranır … Bu nedenle, herhangi bir silahın kullanılması yalnızca Ukrayna’nın Avrupa, ABD ve bütünle birliğinin gücüne bağlıdır. Ve bu gücü gördüğünde hiçbir şey kullanmayacak,” şeklinde inancını paylaştı.

Ona göre Ukrayna’ya desteğin zayıflaması durumunda Rusya her türlü silahı kullanabilir.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com