Zelenskiy, Kiev’in tahliyesinin mümkün olup olmadığına yanıt verdi: “Bizde kölelik yok.”

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Zelenskiy: İşgal altındaki topraklarda Rus askeri seferberliği halka karşı işlenen bir suçtur

Zelenskiy yaptığı açıklamada Rusya’nın faşist rejimin savaşını tekrarladığını ve şehirlerin altyapısını yok ettiğini belirterek; Ukrayna’nın sonuna kadar direneceğini, vatandaşların Kiev veya Odessa gibi büyük şehirlerden tahliye edilip edilmeyeceğine kendileri karar vermesi gerektiğini söyledi.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy‘e Fransız medyasına verdiği röportajda Odessa veya Kiev gibi büyük şehirleri boşaltma riski olup olmadığı soruldu.

Cumhurbaşkanı, Putin’in eylemlerinde Hitler’i taklit ettiğini ve Ukrayna’nın topraklarını savunmaya hazır olduğunu belirterek “Rusya’nın yeni bir savaş başlattığını düşünmüyorum. Rusya, faşist rejimin, Hitler rejiminin savaşını adım adım tekrarlıyor. Ukrayna dahil Avrupa’nın altyapısını vurdu. Altyapı, hayati noktalar, elektrik, erzak depoları, böylece insanlar paniğe kapılır, böylece kaçmaya başlarlar, böylece daha sonra şehirleri tamamen yok etmek daha kolay olur. Çünkü şehirleri, kimse yokken tamamen yok etmek daha kolaydır. Ve ancak o zaman ordu devreye girer. Putin’in taktikleri, Hitler’in taktikleri kadar kirli, bizim için kesinlikle anlaşılabilir ve bu yüzden onu savunmaya hazırız. Dünya zaten böyle bir saldırganlık dalgasını bir kez yaşadı ve sanırım yine yaşayacak.” dedi.

Gazetecinin Kiev’in boşaltılıp boşaltılmayacağı sorusuna da Zelenskiy, Ukraynalıların şehri terk edip etmemeye kendilerinin karar verebileceklerini söyleyerek “Dayanacağız, kölelik yok. Demokratik bir toplumumuz var. İnsanlar gitmek isteyince giderler ve bu normaldir. Herkes devleti korur, kendini korur. Aile de devletin bir parçasıdır. Çeşitli örnekler var. Bazen insanların gitmesi gerekiyor. Devletin tahliye için koridorlar ve olanaklar sağlaması gerekiyor. Ama kesin olarak söylemek istiyorum ki şehir boşsa onu ele geçirmek çok kolay olur. Bunlar tarihi örneklerdir. Kendi devletimizin örnekleri. Donbass’ta yıkılan şehirlerin hepsi boş. İnsanlar ya Rus ordusu tarafından öldürüldü ya yok edildiler ya da insanlar gittiler. Doğru olanı yaptılar, çünkü sürekli ateş altında oldukları için gittiler.” dedi.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com