2018’de AİHM’e Müracaatta Ukrayna 3. Türkiye 4. Sırada

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) 2018’de kendilerine en çok müracaat eden ülkeleri açıkladı. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) Başkanı Guido Raimondi gerçekleştirdiği basın toplantısında, 2018 yılında AİHM’e en çok müracaat ülkeleri açıkladı.

Raimondi, müracaatlarda ilk sırayı Rusya, ikinci sırayı Romanya, üçüncü sırayı Ukrayna, dördüncü sırayı ise Türkiye‘nin aldığını söyledi. Bununla birlikte, Raimondi, insan hakları konusunda yapılan başvuruların toplam sayısının 7 bin 267 olduğunu ifade etti.

“TÜRKİYE YÜZDE 70’İN İÇİNDE”

Guido Raimondi, Rusya, Romanya, Ukrayna, Türkiye, İtalya’nın şikayetlerinin, toplam şikayet sayısının yüzde 70’ini oluşturduğunu söyledi. Buna göre Türkiye, Rusya, Romanya, Ukrayna’dan sonra 4’üncü sırada yer alıyor.

“UKRAYNA, KENDİ BÜTÇESİ KADAR DA BORÇLU”

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi Hakimi Anna Yudkovskaya, Kasım ayında yaptığı açıklamada, “Ukrayna’dan açılan davalarda alınan kararlara bağlı olarak ortaya çıkan borç, ülkenin kendi bütçesi kadar” ifadelerini kullanmıştı. Yapılan şikayetlerin ise yüzde 12,9’unun Ukrayna’dan olduğu ifade edildi.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com