Rusya Kramatorsk tren istasyonunu vurdu: 30 ölü 100’den fazla sivil yaralandı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Rus ordusu Ukrayna’nın Kramatorsk tren istasyonunu iki roketle vurdu. Roket saldırısında 30’dan fazla kişinin öldüğü 100 den fazla kişinin yaralandığı belirtildi.

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, saldırının ardından Rusya’yı sınır tanımayan bir kötülük olarak tanımladı.

Ukrayna Demiryollarının Telegram kanalından yapılan açıklamada, “Kramatorsk şehrinin tren garına Rus güçlerince düzenlenen füze saldırısında 2 füze isabet etti. İlk belirlemelere göre, 30’dan fazla sivil öldü, 100’den fazla sivil yaralandı” denildi.

Saldırıya ilişkin paylaşılan görüntülerde, tren garında yanlarında bavulları bulunan sivillerin ve gar görevlilerinin kan içinde yerde yattıkları görülüyor.

Zelenskiy, Ukrayna için güvenlik garantilerini tartışmaya hazır yedi ülkeyi belirledi

Donetsk Valisi Pavel Kirilenko, garın misket bombaları içeren İskender füzesi ile vurulduğunu açıkladı.

Kramatorsk Belediye Başkanı ise saldırı esnasında istasyonda çocuk çocuk, yaşlı ve kadın olmak üzere 4 bin kişinin olduğunu aktardı.

Tren istasyonundakiler ülkenin batısına doğru gitmeye çalışıyordu. Çatışmalar nedeniyle milyonlarca Ukraynalı batıya göç etti.

“Saat 17:00 itibariyle Kramatorsk’taki tren istasyonunun bombalanması sırasında 50 ölü ve 100 den fazla yaralı olduğu bildirildi. Yaralılar arasında ise durumu ciddi olan yaralılar var” denildi.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com