The Economist: Ukrayna acilen daha fazla insanı orduya seferber etmeli

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
The Economist: Ukrayna acilen daha fazla insanı orduya seferber etmeli

Yayın, Ukrayna’da yeni eleman alma girişimlerinin “demokratik sürecin dönemeçlerine takılıp kaldığın” vurgu yapıyor.

The Economist‘e göre Ukrayna’nın acilen daha fazla askeri harekete geçirmesi ve ön cephede daha güçlü savunma inşa etmesi gerekiyor.

“Ukraynalıların kaderlerinden dolayı dünya siyasetçilerini suçladıkları açık. Ortadoğu, yaklaşan seçimler ve kendi ekonomik sorunlarıyla meşgul olan Batılı müttefiklerinin dikkati dağılmış durumda.

Amerika Birleşik Devletleri’ndeki çıkmaz, Rusya Federasyonu’nun Ukrayna’nın savunma hatlarını aşmasına izin verebilir. Rusya’nın yenilmesi gerektiği konusunda ısrar eden ancak bunun gerçekleşmesi için çok az para gönderen Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron‘un veya güçlü uzun menzilli Taurus füzeleri sağlamayı reddeden Almanya Başbakanı Olaf Scholz’un saldırgan konuşmalarına rağmen Avrupalılar da pek iyi durumda değil.

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

Avrupa bu aya kadar Ukrayna’ya bir milyon mermi gönderme hedefine ulaşamadı, ancak Çekler bu açığı kapatmak için dünyayı taradı. Para da temel bir konudur; Avrupa’nın da bu konuda yardımcı olması gerekiyor. Ancak diğerlerinin yanı sıra Polonya ve Fransa, diğer yandan çiftçilerini korumak için Ukrayna’nın hayati önem taşıyan tarımsal ihracatını engellemeye çalışıyor.“

Ancak The Economist, Ukrayna’nın sadece müttefiklerini suçlayamayacağına, kendi yanlış hesaplamalarına sahip olduğuna inanıyor. Yayın özellikle erkeklerin yetersiz mobilizasyonuna dikkat çekiyor:

Ukrayna’da yeni eleman toplama çabaları hâlâ demokratik sürecin dönemeçlerinde takılıp kalıyor. Hükümete, ordudaki asker sayısını artırmak için daha fazla seçenek verecek olan tasarıda yapılan 1000’den fazla değişikliğin Meclis’e sunulduğu bildiriliyor.”

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com