Gruzeviç: Rus ordusu Kiev’e ikinci bir saldırı düzenleyebilir

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Kara Kuvvetleri Komutanı Aleksey Gruzeviç, işgalcilerin başkente tekrar saldırısı beklendiği için ordunun şu anda Kiev ve bölgesindeki savunma çemberini artırdığını söyledi.

Gruzeviç “Durum gergin. Düşman geri çekildi, şimdi yönünü değiştiriyor ve yakın gelecekte Donetsk ve Lugansk bölgelerinin kontrolünü ele geçirmeye çalışacak ve bundan sonra başkente ikinci bir saldırı beklemeliyiz.” dedi..

Buna karşılık, Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Kiev ve bölge çevresindeki tahkimatları artırıyor ve personel yetiştiriyor.

Rusya Kramatorsk tren istasyonunu vurdu: 30 ölü 100’den fazla sivil yaralandı

Ukrayna askeri liderliğinin düşmanın tüm planlarından haberdar olduğunu ve başkenti ve Kiev bölgesini savunmak için bir dizi önlem aldığını vurgulayan Gruzeviç “Pratik olarak kullanılabilecek tüm alanları, şimdi ortak ülkelerden gelen en son silahların kullanımı konusunda personeli eğitmek için kullanıyoruz, olası bir başkente saldırı durumunda geri püskürtmeye hazır olmak için tatbikatlar ve taktikleri çalışıyoruz.” diye özetledi.

Kiev Şehir Devlet İdaresinin resmi olarak Kiev halkını ve bölgeyi terk eden sakinlerini henüz başkente dönmemeye çağırdığı belirtilmelidir.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com