Slovakya’dan Ukrayna’ya S-300 hava savunma sistemi

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Slovakya Başbakanı Eduard Heger, Ukrayna’ya S-300 hava savunma sistemi gönderdiklerini açıkladı.

Slovakya Başbakanı Eduard Heger, sosyal medya hesabı Facebook’tan yaptığı açıklamada, ülke basınında “Slovakya’nın Kiev’e S-300 hava savunma sistemi gönderdiğine” ilişkin haberleri doğruladı.

“Slovakya’nın Ukrayna’ya S-300 hava savunma sistemi verdiğini doğrulamak isterim” ifadesini kullanan Heger, “Ukrayna halkı hem ülkesinin egemenliğini, masum vatandaşlarını hem de bizleri cesurca savunuyor. Rusya’nın saldırıları altında can kayıplarına karşı kayıtsız kalmamak ve yardımcı olmak bizim görevimizdir” diye konuştu.

Yeraltındaki Adam’ın İntikamı. Putin’in arzularına dair (makale)

Heger’in vurguladığı gibi sistemin devri, ülkesinin Ukrayna’daki silahlı çatışmanın bir parçası olduğu anlamına gelmiyor.

Ayrıca “Heger yaptığı açıklamada, sizi temin ederim ki Slovak Cumhuriyeti’nin savunması hala güvende ve önümüzdeki günlerde müttefiklerimizin ek bir füze savunma sistemi ile güçlendirilecektir .” ifadesini kullandı.

Slovak Savunma Bakanlığı S-300 hava savunma sisteminin önce doğu sınırına yaklaştırdını, ardından ise Ukrayna’ya transfer edildiğini belirtti.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com