Şmigal: Ukrayna’nın kışı atlatmak için 17 bin büyük jeneratöre daha ihtiyacı var

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Şmigal: Ukrayna'nın kışı atlatmak için 17 bin büyük jeneratöre daha ihtiyacı var

Ukrayna Başbakanı Denis Şmigal’e göre, işletmeler şimdiden yarım milyon adet düşük güçlü ekipman satın aldı, ancak daha fazla endüstriyel kuruluma ihtiyaç var.

Bakanlar Kurulu toplantısında konuşan Başbakan Denis Şmigal, yaklaşık 17,000 büyük ve endüstriyel jeneratör setinin tedariki, Ukrayna’nın kış dönemini atlatmasına yardımcı olacağını söyledi. İşletmeler şimdiden yarım milyon düşük güçlü jeneratör ithal etti.

Başbakan, “Küçük ve orta ölçekli Ukraynalı girişimciler şimdiden 500,000 düşük güçlü jeneratör ithal ettiler. Ancak kışı atlatmak için hala yaklaşık 17,000 büyük ve endüstriyel jeneratör setine ihtiyacımız var.” dedi.

Ukrayna makamlarının belirtilen ihtiyaçların bir kısmını uluslararası ortakların yardımıyla karşılamayı umduğunu belirten Başbakan, Ukrayna’ya enerji yardımının devam edeceğini de kaydetti. Özellikle, Ukrayna hükümet heyetinin bu hafta Paris’e yaptığı ziyarette, kredi ve hibelerin yanı sıra enerji altyapısının restorasyonu için yakın gelecekte teslim edilecek ekipman tedariki konusunda anlaşmak mümkün oldu.

16 Aralık’ta enerji altyapısına yönelik yeni ve büyük çaplı bir saldırı sonucunda 9 üretim tesisi daha hasar gördü ve bu durum toplamda ülke tüketicilerinin %50’sine elektrik sağlamayı imkansız hale getirdi.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com