Rusya Federasyonu 200 bin yedek asker hazırlıyor: Zalujniy’e göre hedefleri Kiev olacak

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Rusya Federasyonu, Ukrayna’ya karşı savaşa göndermek için 200,000 askeri personel hazırlıyor. Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Başkomutanı Valeriy Zalujniy’e göre işgalciler Kiev’i ele geçirmek için başka bir girişimde bulunacaklar.

The Economist’e bir yorumda bulunan Zalujniy “Rus seferberliği işe yaradı. Sorunlarındaki korkunç durum bu insanların savaşacak cesaretleri olmaması değil. Savaşacaklar. Çar, onlara savaşmalarını söylüyor, onlar da savaşmaya gidiyor. İki Çeçen savaşının tarihini inceledim: her şey aynıydı. Belki o kadar donanımlı değiller ama yine de bizim için sorun teşkil ediyorlar. 1.2-1.5 milyonluk bir rezervleri olduğunu tahmin ediyoruz. Ruslar 200,000 civarında yeni asker yetiştiriyor. Tekrar Kiev’e geleceklerinden hiç şüphem yok.” dedi.

Polonya, Ukraynalı mültecilere ilişkin kalış ve yardım kurallarını değiştirdi

Aynı röportajda Zalujniy, Rus komutan Sergey Surovikin hakkında samimi bir değerlendirme yaptı. Daha önce Zalujniy, Rus Silahlı Kuvvetleri Genelkurmay Başkanı General Valeriy Gerasimov‘un çalışmalarına övgüde bulunmuştu.

“Bay Surovikin’e tüm saygımla, ona bakarsanız; o Petro zamanından kalma sıradan bir komutan. Diyelim ki bir katil. Ona bakarak ya görevi tamamlarsınız ya da görevin bittiğini anlarsınız. Ve bu yaklaşımın işe yaramadığını uzun zaman önce fark ettik.” dedi.

Surovikin’in taktikleri

Kasım ayının başında Ukrayna Savunma Bakanı Aleksey Reznikov, yeni bir komutanın atanmasının ardından işgalcilerin farklı davranmaya başladığını bildirdi. Surovikin Doktrini, kritik ve sivil altyapının büyük ölçekli bombardımanı olarak kendini gösterdi.

Benzer bir bilgiyi Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Kara Kuvvetleri Komutanı Aleksandr Sirskiy de paylaştı: “Surovikin’in atanmasıyla birlikte esas olarak taktiklerin değiştiğini gözlemliyoruz. Hem hava hem de füze saldırılarında artış olduğunu gözlemliyoruz. Düşman saldırı mangalarının taktiklerine geçti.” dedi.

Şu anda cephedeki en sıcak nokta Bakhmut. 15 Aralık’ta, Ukrayna Silahlı Kuvvetleri şehre yapılan son saldırılardan biri hakkında konuşarak saldırıya 17’si hayatını kaybeden yaklaşık 100 Wagner askerinin katıldığını belirtti.

Yeni silahlara ihtiyaç var

Silahlı Kuvvetlerin 23 Şubat itibarıyla sınırları eski haline getirmesi için hangi silahlara ihtiyaç duyulduğunu da söyleyen Zalujniy “Bu tür kaynaklarla, şu anda üzerinde çalışmamıza rağmen yeni büyük operasyonlar yürütemem…” diyerek “…Ama benim kaynağa ihtiyacım var. 300 tanka, 600-700 BMP’ye, 500 obüse ihtiyacım var. O zaman 23 Şubat’ta sınıra varmak bence çok gerçekçi… Aldığımı alıyorum ama ihtiyacımdan az… ” diye ekledi.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com