Kiev bölgesinde yaklaşık 5 bin ev ve 170 apartman tamamen yıkıldı.

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Kiev bölgesinde, Rus işgalciler yaklaşık 26 bin yapıyı tahrip etti ve hasara uğrattı, bunlardan yaklaşık 5 bin  ev ve yaklaşık 170 apartman ise tamamen yıkıldı.

Kiev Bölgesel Askeri İdaresi başkanı Aleksey Kuleba “Toplamda yaklaşık 26 bin yapı savaşta zarar gördü. Kategorilere göre ayıracak olursak, özel konut binalarından 12 bin 500’ü kısmen hasar gördü, yaklaşık 5 bini tamamen yıkıldı. Apartmanlardan ise 975’i kısmen hasar gördü, 170’i ise tamamen yıkıldı.” dedi.

NATO: Putin’in Moldova’ya saldırıp saldırmayacağı artık çok açık

Ayrıca verilerine göre dört okul tamamen, 91 okul kısmen, altı anaokulu tamamen ve 51 anaokulu kısmen yıkıldı.

Kuleba, “Ayrıca bugün 78 sağlık tesisinin kısmen yıkıldığı, iki hastanenin tamamen yıkıldığı bilgisine sahibiz. Ölçeği anlamak için gereken başlıca rakamlar bunlar.” dedi.

Kiev OVA başkanına göre, yıkımın kayıt işlemleri devam ettiği için, hasarların maddi karşılığı hakkında konuşmak için henüz çok erken.

Ek olarak, Kuleba’nın dediğine göre, uluslararası ortaklardan Kiev bölgesinin yeniden inşasına yardım konusunda çok sayıda kamuoyu açıklaması yapıldı. Özellikle İngiliz hükümeti, Kiev bölgesinin Büyük Britanya’nın himayesi altında olacağını duyurdu.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com