ISW, Putin’in Rusya’nın savaştaki yenilgisinden korktuğunu ve bu anı geciktirmeye çalıştığını öne sürüyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Politico: AB'ye göre Putin yeni saldırılara hazırlanıyor, birkaç senaryo var

Savaş Araştırmaları Enstitüsü (ISW) günlük raporunda, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Rusya’nın Ukrayna’ya karşı savaşta yenilgisini kabul etmekten korktuğunu ve bu sebeple federal meclise yapacağı yıllık konuşmasını ertelediğini söyledi.

RapordaRusya Devlet Başkanı Vladimir Putin‘in Rusya Federasyonu Meclisi’ne yapacağı konuşmayı erteleme kararı, Ukrayna’nın işgaline yönelik artan eleştirilerin etkisiyle, Rus dünyasını şekillendirme yeteneğinden emin olmadığını gösteriyor” denildi.

Enstitü, Nisan 2022’de Rus birliklerinin Kiev bölgesinden ve kuzey Ukrayna’dan çekilmesinin, Putin’in Federasyon Meclisi’ne yaptığı konuşmada zafer ilan etme planlarını muhtemelen bozduğunu öne sürdü.

Analistler “Belki Putin hala 2023’te büyük bir zafer konuşması yapmayı bekliyor ve umut ediyor ya da Rusya’nın Ukrayna’daki hedefine ulaşamayacağını (yenilgiyi) kabul etmek zorunda kalacağı anı erteliyor” dediler.

İngiltere, Ukrayna’ya 50 milyon sterlin tutarında yeni bir askeri yardım paketi tahsis ettiğini açıkladı

Analistler ayrıca, Putin’in Rus halkına ve seçkinlerine hitap ederken, Rusya’nın iç ve küresel meselelerine karşı savaşın maliyetini haklı çıkarma yeteneğinden emin olamayabileceğine inanıyor.

Raporda, “Ukrayna’daki zafer, 2014’te olduğu gibi, Putin’in Rusya’nın insani ve mali gerilemesini birbirine karıştırmasına izin verebilir, ancak Rusya, Temmuz ayı başlarında Lisiçansk’ı işgalinden bu yana önemli bir zafer kazanmadı.” denildi.

Aynı zamanda, Rusya cumhurbaşkanı savaşın süresi ve ikinci seferberlik dalgası hakkındaki soruları belirsiz bir şekilde yanıtlayarak halk arasında panik yaratmaya devam etti. Bu nedenle, askeri camia arasında eleştiri ve kafa karışıklığına neden oldu.

Ve Rusların Herson’daki mevzilerini terk etmesiyle bağlantılı olarak, “Rus dünyasının” ideologları bile Putin’in “Büyük Rusya” yaratma taahhüdünden ve yeteneğinden şüphe etmeye başladı.

Analistler, Rus liderin daha fazla gereksiz soruyu yanıtlamaktan kaçınmak için Rus halkının temsilcileriyle yapacağı yıllık basın toplantısını iptal ettiğine inanıyor.

ISW, “Putin, muhtemelen Rusya’nın askeri başarısızlıklarıyla ilgili soruları yanıtlamaktan kaçınmak ve soru ve konuları aşırı ve açık bir şekilde manipüle etmeye başvurmamak amacıyla, Rus halkının temsilcileriyle yapacağı yıllık basın toplantısını şimdiden iptal etti” diye ekledi.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com