İşgalciler Ukrayna’nın en büyük kümes hayvanı çiftliğini yok etti

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Avangard tarım holding, işgalcilerin Herson’da bulunan Ukrayna’nın önde gelen ve Avrupa’nın en büyük kümes hayvanı çiftliklerinden biri olan Çornobayivska’yı yağmalayıp yok ettiğini söyledi.

Kümes hayvanı çiftliğinin Herson bölgesi için önemli bir işletme ve Avrupa’nın en büyük ve en modern üretim tesislerinden biri olduğu kaydedildi.

Mart ayı başında işgal sebebiyle fabrika elektriksiz kaldı, kümes hayvanlarını besleme, işçileri iş yerlerine taşıma ve mamul çıkarma imkanı kalmadı. Yaklaşık 4.4 milyon tavuk susuzluk ve açlıktan öldü.

Raporda, “Rus saldırganlığının bir sonucu olarak tarımsal holdingin toplam mali kaybının şu anda yaklaşık 12 milyar UAH (330 milyon dolar) olduğu tahmin ediliyor” denildi.

Ayrıca, endüstrinin kilit üretiminin yok edilmesi Ukrayna’da tavuk yumurtası kıtlığına yol açtı. Piyasadaki arz önemli ölçüde azaldı ve fiyatlar arttı.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com