Biden, Ukrayna’ya verilecek ilk Patriot sistemi bataryasını doğruladı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Stoltenberg: Ukrayna'ya Patriot hava savunma sistemlerinin tedariki için NATO onayı gerekmiyor

Beyaz Saray, bugün ABD Başkanı Joe Biden’in Ukrayna’ya bir Patriot sistemi bataryasını da içerecek yeni bir askeri yardım paketi açıklayacağını doğruladı. Ukrayna ordusu, üçüncü bir ülkede sistemle çalışmak üzere eğitilecek.

Beyaz Saray internet sitesinde yer aldığı üzere, brifing sırasında Biden yönetiminden üst düzey bir yetkili, yeni ABD yardım paketinin Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy‘nin bugün gerçekleşecek Washington ziyaretinin olduğu gün açıklanacağını duyurdu.

Açıklamada “Başkan Biden, Ukrayna’ya yaklaşık 2 milyar dolarlık güvenlik yardımı içeren önemli bir yeni paket açıklayacak. Çok önemli bir yeni öğeyi içerecek: Ukrayna halkını ve Ukrayna’nın kritik altyapısı Rusya’nın barbarca saldırılarından korumak için kritik bir varlık olacak bir dizi Patriot sistemi. Ukrayna ordusunu üçüncü bir ülkede Patriot bataryasının nasıl çalıştırılacağı konusunda eğiteceğiz. Bu biraz zaman alacak” denildi.

Ukrayna için Patriot: bilinenler

ABD’nin Patriot hava savunma sistemini Ukrayna’ya devretmeye hazırlandığı bilgisi birkaç haftadır üst üste çeşitli ortamlarda yayılıyor. Bugüne kadar, bu bilgi resmi olarak doğrulanmadı.

Dün, bir dizi Amerikan medyası, 21 Aralık Çarşamba günü Zelenskiy’nin Amerika Birleşik Devletleri’ni ziyaret edeceğini bildirdi. Ani yolculuk, Biden yönetiminin Ukrayna’ya Patriot uçaksavar füze sistemlerini de içerecek yeni bir yardım paketi gönderme niyetiyle aynı zamana denk gelecek.

ukrhaber.com

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com