Zelenskiy, ABD ziyareti için yola çıktı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Zelenskiy: Rusya hazırlanıyor ve her an büyük bir saldırı gerçekleştirebilir

Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy, 21 Aralık’ta -bugün- Amerika Birleşik Devletleri’ni ziyaret etmek için yola çıktı. Amerika’da Biden ile görüşecek ve Kongre’ye hitap edecek.

Zelenskiy yayınladığı Twitter mesajındaUkrayna’nın istikrarını ve savunma yeteneklerini güçlendirmek için ABD’ye gdiyorum. Özellikle Joe Biden ile Ukrayna ve ABD arasındaki işbirliğini görüşeceğim. Ayrıca Kongre’de konuşacağım ve bir dizi ikili görüşme yapacağım.” dedi.

Cumhurbaşkanı basın sekreteri Sergey Nikiforov, Facebook hesabından Zelenskiy’nin Bakhmut’taki cephe hattındaki görüşmelerden sonra ABD’ye gittiğini ekledi. Nikiforov’a göre, bugün Washington’da Zelenskiy, iki ülke arasındaki kapsamlı işbirliğini, özellikle Ukrayna’nın istikrarını ve savunma yeteneklerini güçlendirmeyi, egemenliğini desteklemeyi ve toprak bütünlüğünü yeniden tesis etmeyi planladığı ABD Başkanı Joe Biden ile bir araya gelecek.

Ukrayna Cumhurbaşkanı ayrıca ABD Kongresi’nin iki meclisinin ortak oturumunda bir konuşma yapacak ve bir dizi ikili görüşme yapacak.

Zelenskiy’nin ABD ziyareti: bilinenler

Bir dizi Amerikan medyası, 21 Aralık Çarşamba günü Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy‘nin Amerika Birleşik Devletleri’ni ziyaret edeceğini bildirdi.

Zelenskiy’nin ani ABD gezisi, Biden yönetiminin Ukrayna’ya Patriot uçaksavar füze sistemlerini de içerecek yeni bir yardım paketi gönderme niyetiyle aynı zamana denk gelecek.

Associated Press’in haberine göre bugün ABD, Ukrayna’ya 1.8 milyar dolarlık yeni bir yardım paketi açıklayacak. Yeni pakette ilk kez savaş uçakları için Patriot hava savunma sistemleri ve hassas güdümlü bombalar yer alacak.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com