DTEK başkanı: Bu kış Ukrayna için bir öncekinden daha zor geçecek

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

DTEK enerji holdinginin başkanı Maksim Timçenko, Rus birliklerinin enerji sistemini bombalayacağı iddiaları üzerine bu kışın geçen kıştan daha zorlu geçeceğini tahmin ediyor. Ancak hem ordunun, hem de enerji sektörünün bu tehdide yanıt vermeye hazır olduğunu vurguluyor.

Timçenko düzenlediği basın toplantısında “Bu kış muhtemelen geçen kıştan daha zor geçecek. Sadece biz değil, düşmanlarımız da hazırlanıyor. Saldırıların daha yoğun olacağını düşünüyorum. Ayrıca daha önceki saldırılar nedeniyle güç rezervlerimiz de azaldı.” dedi.

Bununla birlikte Timçenko, füze savunma sistemlerinin tüm enerji tesislerini korumaya yeterli olmasa da hava savunma durumunun geçen yıla göre hala iyileştiğine de dikkat çekerek “Öte yandan, çok fazla deneyim kazandık ve 23 Kasım’da yaşananlara benzer durumlar için bile bir çözüm bulduk” diye vurguladı.

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

Ukrayna hava savunma ekiplerinin, Rusya’nın enerji sistemine yönelik füze saldırılarının ardından Ukrayna’nın karanlığa gömüldüğü geçen yılki senaryonun tekrarlanmasını önlemek için en son ve gelişmiş silah sistemlerine başvurmaktadır.

Ukrayna’nın enerji sisteminin neredeyse yarısı, Moskova’nın geçen kış seyir füzeleri ve İran yapımı kamikaze insansız hava araçlarıyla enerji santrallerini ve trafoları vurduğu Rus saldırıları sebebiyle hasar görmüştü.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com