Almanya, Ukrayna’ya yeni bir Patriot hava savunma sistemi, iki IRIS-T ve bir düzine Leopard tankı verecek

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Almanya'dan Ukrayna'ya ek Patriot rampası. Yeni yardım paketinin ayrıntıları açıklandı

Ukrayna Savunması Temas Grubu’nun Rammstein formatındaki 16. toplantısı öncesinde Almanya, kış öncesinde hava savunmasını güçlendirmek amacıyla yeni bir Patriot ve IRIS-T uçaksavar füze sistemlerini Ukrayna’ya devredeceğini duyurdu.

Alman Savunma Bakanlığı’nın mesajında belirtildiğine göre Almanya’nın kendi ordusunun rezervlerinden tahsis edeceği Amerikan Patriot sistemi, bir kontrol merkezi, bir radar cihazı ve sekiz fırlatıcıdan oluşuyor.

Ayrıca 60’tan fazla güdümlü füze de Ukrayna’ya devredilecek.

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

Ek olarak Ukrayna, Ekim ayında orta menzilli güdümlü füzelere sahip üçüncü bir Alman IRIS-T hava savunma sistemini ve yine güdümlü füzelere sahip ikinci bir kısa menzilli IRIS-T hava savunma sistemini alacak.

Almanya, Ukrayna ordusuna 20 milyon avronun üzerinde miktarda araç, silah ve bireysel ekipman da aktaracak.

Almanya Savunma Bakanı Boris PistoriusBu, Ukrayna özel kuvvetlerini daha da güçlü hale getirecek.” dedi.

Ayrıca Almanya şu anda ek bir 155 mm mühimmat partisini transfer etmekte ve önümüzdeki birkaç hafta içinde 10 adet daha Leopard 1 A5 ana muharebe tankı, üç adet daha Gepard uçaksavar silahı, 15 zırhlı personel taşıyıcı ve 20’ye yakın zırhlı tıbbi araç gelecek.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com