Zelenskiy, Putin’e manyak dedi: “Ailemin öldürülmesini emretti”

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Zelenskiy, Putin'e manyak dedi: "Ailemin öldürülmesini emretti"

Ukrayna Cumhurbaşkanı,Vladimir Putin ile artık konuşmaya gerek olmadığını, çünkü Rusya Federasyonu Devlet Başkanı’nın tıpkı Adolf Hitler gibi faşist ve sadist olduğunu açıkladı.

Afrika medyasına verdiği bir röportajda Zelenskiy, Rus işgalci güçlerin Ukrayna’yı işgal edip Kiev’e yaklaştığında Ukraynalı yetkililerin verdiği ültimatomlara dayanarak Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşmeyi reddettiklerini hatırlattı. Zelenskiy, “Benim, ailemin ve çevremin öldürülmesini emrettiğinde, bu ültimatomun da geçmeyeceğini söyledik” dedi.

Ukrayna cumhurbaşkanına göre, Rus ültimatomlarının olduğu birkaç an oldu, ancak Ukraynalı yetkililer Rusya’dan ültimatom dilinde konuşmamasını istedi. Aynı zamanda devlet başkanı Putin ile neden konuşmayacağını da açıkladı.

Zelenskiy’nin dediğine göre, Ukrayna’nın egemenliğine saygı çerçevesinde savaşın sona ermesinin diplomasi formatında mümkün olduğunu herkes kabul etmeye hazırdı, ancak Buça’nın kurtuluşunun ardından işkence gören sivillere yönelik toplu ve vahşi katliamlar ortaya çıkmaya başladı. Zelenskiy, “Bu manyakla kim konuşmaya hazır?Zamanın geleceğini ve savaşın diplomatik olarak sona ereceğini düşünüyorduk, ama bu adamla konuşmak artık mümkün değil, üzgünüm, dirseklerine kadar kan var” diyerek “Rusya konuşmaya hazırız dedi. Aynı zamanda bir nükleer santrale el koydu ve kışın elektriğimizi kesti. Bu kıtada son 100 yıldır elektrik kesintisi olmadı. Son kesinti Hitler döneminde oldu. Faşizm altında. Ve nasıl karşılaştırabiliriz diyorlar? Bu yüzden Hitler’in yaptığının aynısını yapıyor.” diye vurguladı.

Ukrayna Cumhurbaşkanı, Rus ordusunun ele geçirme yöntemlerinin faşist Almanya tarafından kullanılanlarla aynı olduğunu, ancak Putin’in Kiev’i almayı başaramadığını da sözlerine ekleyerek “İşgalden kurtardığımız her köyde, sonraki her köyde işkence görmüş Ukraynalıların toplu cenazeleri oldu. İstisnasız her birinde. Ve her adımda, onunla nasıl iletişim kurabiliriz dediler? Ve iletişim kurmamızı isteyen ortaklar var. Her adımda bunlar daha da azaldı, çünkü giderek daha az insan onun cumhurbaşkanı olduğu gerçeğine inanıyor ve giderek daha fazla insan onun sadece bir sadist olduğunu anlamaya başlıyor.” dedi.

Rusya’nın engellediği tahıl koridorundaki barışçıl girişim örneği de veren Zelenskiy, “Bazı Afrika devletlerinde kıtlık olup olmayacağına bağlı? Evet. Neden engelliyor? Faşist olduğu için” dedi.

Putin, Zelenskiy hakkında ne dedi?

Bildiğiniz gibi Rusya, topyekun savaşın başlangıcından beri “Kiev neo-Nazi rejimi”nden bahsediyor. Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov da açıkça Vladimir Zelenskiy‘i Hitler ile karşılaştırdı.

Haziran ayında St.Petersburg’daki bir ekonomi forumunda Putin, Zelenskiy için “Yahudi değil, Yahudi halkının yüz karası” diyen birçok Yahudi arkadaşı olduğunu söylemişti.

Ukrayna Hahambaşısı Moshe Reuven Asman ise Ukrayna cumhurbaşkanı ile gurur duyduğunu söyledi.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com