Moskova, Ukrayna limanlarına giden tüm gemileri askeri hedef olarak kabul edeceğini açıkladı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Moskova, Ukrayna limanlarına giden tüm gemileri askeri hedef olarak kabul edeceğini açıkladı

Rusya Federasyonu Savunma Bakanlığı, Ukrayna limanlarına giden gemileri askeri hedef olarak değerlendireceğini açıkladı.

Rusya Federasyonu Savunma Bakanlığı’nın Telegram kanalında yayınladığı mesajda “Karadeniz İnisiyatifi operasyonunun sona erdirilmesi ve insani deniz koridorunun kapatılmasıyla bağlantılı olarak, 20 Temmuz 2023 Moskova saati ile 00:00’dan itibaren Karadeniz bölgesindeki Ukrayna limanlarına giden tüm gemiler, potansiyel askeri kargo taşıyıcıları” olarak kabul edilecek denildi.

Buna göre, Rusya Federasyonu Savunma Bakanlığı, bayrakları bu tür gemilerde dalgalanan ülkeleri “Kiev rejimi” tarafında çatışmaya katılmış sayılacağını kaydetti.

Ayrıca, Karadeniz’in uluslararası sularının kuzey-batı ve güney-doğu kesimlerindeki bazı deniz alanları geçici olarak seyrüsefer için tehlikeli ilan edildi. Gemi adamlarına verilen güvenlik garantilerinin geri alınmasına ilişkin ilgili bilgilendirme uyarıları, belirlenen prosedüre uygun olarak yayınlanmıştır.

Rusya, 22 Temmuz 2022’de İstanbul’da 120 gün süreyle imzalanan ve birkaç kez uzatılan tahıl anlaşmasının feshedildiğini 17 Temmuz’da duyurmuştu.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com